Om säker anslutning till Wi-Fi-nätverk

Kaspersky VPN-funktionalitet är inte tillgängligt i alla regioner.

Offentliga Wi-Fi-nätverk kan ha ett otillräckligt skydd, till exempel om ett Wi-Fi-nätverk använder ett sårbart krypteringsprotokoll eller ett svagt lösenord. När du gör internetköp över osäkra Wi-Fi-nätverk skickas dina lösenord och andra konfidentiella uppgifter i icke-krypterad text. Hackare kan fånga upp dina konfidentiella data, som till exempel ditt bankkortsnummer, och få åtkomst till dina pengar.

För att säkerställa din säkerhet när du använder osäkra Wi-Fi-nätverk kan du aktivera VPN via en speciellt tilldelad server som finns i den region du anger. Trafik från webbplatsen går först till den tilldelade servern och först därefter skickas den till din enhet via en krypterad säker anslutning.

För att använda komponenten Kaspersky VPN måste du köra Kaspersky VPN. Kaspersky VPN Secure Conneсtion installeras tillsammans med Kaspersky Small Office Security.

Komponenten Kaspersky VPN ger dig följande fördelar:

VPN-anslutningen kan också användas för andra typer av nätverksanslutningar, såsom lokala internetanslutningar eller anslutningar via USB-modem.

Som standard uppmanar inte Kaspersky VPN Secure Connection dig att upprätta VPN om HTTPS-protokollet används för att ansluta till en webbplats.

Att ändra din plats när du besöker webbplatser för banker, betalningssystem, bokningswebbplatser, sociala nätverk, chattar och e-postwebbplatser kan leda till att antibedrägerisystem utlöses (system som är avsedda att analysera finansiella transaktioner online och leta efter tecken på bedräglig verksamhet).

Användningen av VPN-anslutning kan regleras av lokal lagstiftning. Du får endast använda VPN-anslutning i enlighet med dess ändamål och utan att bryta mot lokala lagar.